dilluns, 6 de setembre del 2010

11 de setembre a Tarragona

De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, la nostra llengua és el català!
Per primer cop, un conjunt de 26 entitats tarragonines ha constituït una coordinadora per organitzar una sèrie d'activitats culturals i lúdiques el dia 11 de setembre, en motiu de la celebració de la nostra diada nacional. Aquest any, amb més motiu que mai ens hem d'aplegar tots els ciutadans i ciutadanes catalanes de les diverses ciutats i viles del nostre país. Sortir al carrer, per recuperar la nostra dignitat i cridar que no ens fa vergonya sentir-nos catalans i sentir-nos d’un país: Catalunya. Després de totes les retallades socials i culturals que ens han fet des de l’Estat Espanyol, després de totes les agressions a la nostra llengua i totes les discriminacions que hem patit, que no ens avergonyeixi expressar amb dignitat el que som i el que serem sempre: catalans i catalanes. I des d’aquesta Coordinadora que s’ha creat, anomenada Coordinadora 11 de Setembre, ens dóna la possibilitat de sortir pels carrers de Tarragona, per primer cop, a celebrar amb honor aquest dia tant simbòlic.

Els actes, que es realitzaran durant tot el matí, a la plaça de les Cols, a la Part Alta de Tarragona, s'emmarquen en la cultura popular, mitjançant actuacions de foc per part dels diables o realitzant un cercavila, però també en la reivindicació de la llengua i del sentiment nacional. La majoria dels col·lectius participants també muntaran paradeta per tal de fer-se conèixer entre els tarragonins. Molts d'ells duran a terme activitats en la seva mateixa paradeta, com és el cas de la Plataforma Tarragona Decideix, que hi desenvoluparà la recollida de vot anticipat. O com és el cas de la plataforma juvenil Oci o negoci?, conformada per l’AJ La Guspira, l’AJ Tarragona, La Clau, el SEPC Martí Franquès i el SEPC Pons d’Icart; aquesta recollirà propostes de millores d’oci a la ciutat.

Així que des de l’Assemblea de Joves de Tarragona convidem a tota la societat tarragonina a participar d’aquest dia tant  reivindicatiu i alhora festiu. No ens quedem tancats a casa, sortim al carrer i manifestem el que som. 

A continuació trobareu totes les activitats que es fan el dia 11 de setembre organitzades des de la Coordinadora 11 de Setembre:

-          A les 10h, a la Plaça de les Cols: MOSTRES DE CULTURA POPULAR

Amb les actuacions de la Colla de Diables Foc i Gresca dels barris de ponent, la Colla de Diables Voramar que enguany compleixen 20 anys, els gegants la Tecla el Magí del Passeig Torroja, el Drac Petit de Sant Roc i els Grallers i les gralleres “Fot-li canya!” de Tarragona.

-          A les 11.30h, des de la Plaça de les Cols: CERCAVILA PELS CARRERS DE LA PART ALTA

Les colles de cultura popular participants de la jornada, oferiran una cercavila per la Part Alta per tal de que grans i petits puguem saltar, ballar i brincar amb la seva música, a ritme de gralles i timbals!

-          Durant la jornada, al carrer Merceria i a la plaça del Fòrum: ACTIVITATS DE LES ENTITATS 

Els Agrupaments Escoltes i Guies Alverna i Fent Camí oferiran un seguit d’activitats, jocs i danses tradicionals per la canalla, i així poder celebrar la Diada des de ben petits i petites!

L’Escola de Lletres – Associació Tarragona Literària ens proposa crear un “cadàver exquisit”, on redactarem una història entre tots i totes les assistents a l’acte. d’11h a 11.30h l’entitat durà a terme una sessió de Contacontes al seu local (c. Sant Llorenç, n.3)

La Plataforma Tarragona Decideix, al seu estand, prosseguirà amb el recull de vots anticipats de la consulta sobre la Independència, que a Tarragona se celebrarà el 17 d’octubre.

L’Associació Tallers 03, que agrupa els artistes de la Part Alta, instal·laran un plafó a l’espera de que entre tots i totes l’omplim amb allò que ens sembli i com ens sembli.

La Plataforma Oci o negoci? recollirà durant tot el matí, mitjançant plafons participatius, les aportacions i propostes que tots els tarragonins i les tarragonines vulguem fer al que es refereix a l’oci a la ciutat.

-          A les 13h, a la Plaça de les Cols: PARLAMENTS

-          A les 13.45h, a la Plaça de les Cols: ACTUACIONS MUSICALS

El cantautor tarragoní Josep Romeu ens oferirà un recital musical, acompanyat pel poeta Pep Antoni Roig; ambdós presentaran un espectacle poètico-musical. Seguidament, el grup de rumba catalana Sonora Kali portarà el seu ritme al cor de la Part Alta.

-          A les 14.30h, a la Plaça del Fòrum: DINAR POPULAR

L’11 de setembre fem vibrar Tarragona; t’ho perdràs???
Vine i participa de la Diada! Us hi esperem a tots i a totes!!!


ORGANITZA: PLATAFORMA ONZE DE SETEMBRE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada